Ni vet en sådan där morgon....

Ni vet en sådan där morgon då man vaknar tidigt och det känns som att det bara är du och naturen som är vakna i hela världen.
 
Ni vet en sådan där morgon då luften känns så iskall och klar att det första andetaget utomhus liksom städar upp hela bröstkorgen.
 
Ni vet en sådan där morgon då man i sakta mak gör sig en lite extra fin frukost, även om den bara består av gårdagens rester. 
 
 
 
Ni vet en sådan där middag då man ser sig omkring i sitt kök och inser att man i flera timmar hört samtal och glada skratt och tänker på hur tacksam man är att få ha alla dessa människor i sitt liv.
 
Ni vet en sådan där kväll då lugnet lagt sig och man sätter sig att pyssla med något som man älskar.
 
 
 
 
Ni vet en sådan där natt då man kryper ner i sängen och tänker på hur tacksam man är att ha tak över huvudet, en söt Jorik i fotänden och att man med stor sannolikhet kommer att fortsätta ha en sådan lyx under lång tid framöver.
 
Ni vet en sådan där natt då man 03.15 får sms av sina vuxna barn att de är på väg hem från krogen, tillsammans, och att allt är bra. 
 
Ni vet en sådan där dag då man pysslar om sina blommor och helt plötsligt känner sig lika så kär som man någonsin i livet varit kär i en karl.
 
 
 
 
Ni vet en sådan där dag då man känner sig som rikast i världen bara för att man kan baka sitt eget knäckebröd.
 
 
 
 
Ni vet en sådan där dag då man helt plötsligt befinner sig i ett hav av blåsippor, kisar mot vårsolen och tänker, jo, det blir nog vår i år också. Om det bara slutar snöa.
 
 
Ni vet ett sådant där liv. Det liv vi alla har och som vi kan välja att fylla hur vi vill. Ibland är det som att livet självt fyller sig åt oss. Ibland som vi vill, ibland blir det en jäkla överraskning. 
 
Ni vet ett sådant där liv. 
 
Och just nu är det morgon. Ni vet, en sådan där morgon då vi kan bestämma hur vi ska känna just den här dagen. Kanske inte bestämma vad som ska hända, men hur vi ska förhålla oss till det. Hålla näsan över vattenytan. Eller kanske till och med flyga. 
 
Glad Påsk på er alla kärringar och gubbar!