Vilken helg som stundar.....!

De senaste dagarna har jag förstått att jag tydligen redan har flera frekventa läsare som kikat in här under förra helgen och saknat att det inte fanns uppdateringar! Det gör mig jätteglad :) Tack för att just du läser :) Jag har ju varit i torpet en hel del sedan jag köpte det men insåg i helgen som var att jag nog behövde jobba lite också om det inte ska bli till att leva på gröt nästa månad. Och att sitta i stan och lägga upp bilder på hur jag sliter i torpet kändes lite fejk, fast det är ju å andra sidan det jag gör just nu haha. Hur som helst så står jag inför en så rolig och spännande långhelg i torpet! Det jag saknat mest av allt tror jag är själva känslan när man kommer åkande på skogsvägen och närmar sig stugan. Jag känner mig så upprymd och nöjd varenda gång. En "vanlig" skogsmänniska skulle väl njuta av tystnaden men jag vrider på min favoritmusik på högsta volym, ner med fönsterrutan på bilen och sjunger för full hals! Jag tror inte att jag behöver vara rädd för vilda djur nära torpet i alla fall, jag har nog skrämt iväg de flesta haha.
Så vad väntar den här helgen? Svaret är massor! Med hjälp av oumbärliga P & A ska jag bygga mer på sovloftet och nu är det dags att köpa byggmaterial, gud vad spännande! Det är en ny värld för mig, det enda jag köpt tidigare på byggfirma är julgran :) Och det lär jag inte behöva gå på byggfirma för att köpa framöver nu när jag har lite egen skog. Om jag nu klarar av att hugga ner en vacker gran, risken finns att jag tycker att den pryder sin plats bättre där den står. Hur som helst, bygga loft och börja planera för trappen upp till loftet. Och så har jag gjort en större investering till torpet, jag ska installera vedspis! Just nu har jag bara den här skönheten som enda värmekälla och till matlagning:
Öppna spisen fungerar jättebra, men den slukar ved och värmen går rakt ut genom skorstenen. Och trots att vi inte kommit ner till nollstrecket ännu i temperatur om nätterna så får man sova i dubbla långkallingar och kofta första natten på helgerna innan stugan värmts upp ordentligt. Och matlagningen...den förtjänar egentligen ett eget inlägg, herregud hahaha. Att laga mat på trefot över öppen eld kräver sin torpare, det är en sak som är säker. Men om man som jag är nöjd och glad och njuter av att äta bacon, ägg och lök som är lite småbränt i kanterna, ja då kan jag rekommendera dig att testa :D Jag tänker på Kajsa Warg som tydligen hade långa avsnitt i sin kokbok enbart om hur man sköter brasan vid matlagning över öppen eld, och det anpassat till varje enskilt recept. Så vidbränt eller ej, torparkäket får jag nog säga ändå att jag lyckats klara av även om jag inte gjort några kulinariska höjdare ännu. Men, både för värmen och matlagningen har jag alltså beställt vedspis. Som vanligt i detta vackra land så måste man då börja med sådana här skojigheter:
Handläggaren på kommunen var så himla trevlig, jag behövde inte skicka med sektionsritning och fasadritning utan det räckte med bilder på härligheten med lite text och pilar. Tack kära kommun för det! Och så har jag då haft en hantverkare hemma i torpet som gjort bedömning kring hur/var spisen kan installeras och gett förslag på modell. Jag hade först tänkt ta en gammaldags modell, men de har väldigt små eldningsluckor och även små asklådor, mer jobb att elda alltså. Jag funderade också på en smal, lite högre modell men efter samråd med hantverksgubben så beställde jag den här. Den heter Wamsler K176E (E för Exclusive, skare va så skareva ;) ) Jag kommer att ha ugn!
Med spis, allt material till skorsten och två gubbar som jobbar heldag med installation så blir jag ett antal riksdaler fattigare, MEN rikare på så många andra sätt <3 Ja, det var väl allt just nu.....eller egentligen inte. Den allra största nyheten och det allra mest spännande som händer i helgen, ja det hade jag ju inte tänkt skriva om riktigt ännu...men jag kan inte låta bli. Imorgon kommer vår nya familjemedlem hem... han har fyra ben och är vit! <3 Jag är redan kär! Det blir familjens första egna hund och torpets herre på täppan. Jag tror ni redan förstår att det kommer att postas bilder till förbannelse här på bloggen framöver hahaha. Vi hörs snart igen!