Höstmys, trappbygge och lite allmänt svammel

Imorse var det verkligen gråkallt och mörkt! Fick tända fotogenlamporna för första gången på morgonen, brukar bara använda dem kvällstid. Men man lider ju inte direkt av att dricka sitt morgonte i skenet av fina lampor, samtidigt som man hör veden knastra i spisen.

Den här fina lampan fick jag av min snälla fastighetsskötare i stan. Den stod bara och skräpade hemma hos honom som han sa, och nu när han fått veta att jag köpt torp tyckte han att den skulle göra mer nytta hos mig. En annan morgon när jag kom ut till garaget hade han ställt en jättestor plastdunk bredvid min bil. Jag hade berättat att jag var på jakt efter en dunk att ha under blivande diskbänken, till slaskvatten. Och då fick jag en dunk också av honom. Det finns verkligen så snälla människor, han var min fastighetsskötare i många år men är pensionär nu. Han har följt min familjs "ups and downs" i 20 år.

Men så var det dags att bygga mer på trappan. Det kanske inte syns så bra, men det här är nuvarande stegen som är så gott som lodrät. Att komma upp går väl an, men ner! Här har jag fått ställa vedlåren som stoppkloss så att inte stegen ska glida iväg. Då kan det bli en ganska lång vistelse på loftet, haha! Tänk att ha en riktig trappa istället.

Idag måttade vi in trappstegen som P hade försågat hemma. De satt som en smäck!

Borrade, sandpapprade, skruvade, målade, drack kaffe och sedan var det klart. Det blev så himla bra! Den är robust och jättebra att gå i både upp och ner.

Själva loftet har också fått ett par omgångar färg. Nu ska jag bara köpa golvlister och sätta runt om, och fundera ut hur jag ska göra staket mot kanten ner till storstugan och vid trappan.

När man sitter här i skogen är det lätt att tro att man är helt ensam och att det inte finns något att göra. Helt fel! Min att-göra-lista blir längre för varje dag som går haha. Den där listan består av allt från att bygga köksbänk till att virka gardiner. Från att bygga latrinkompost till att fixa solpaneler. Från att fixa brunnen till att lista ut vad jag kan göra med askan från spisen (slöseri att kasta, nog borde man kunna göra nåt vettigt med den?) Ja, listan består av massor av stort och smått. Det värsta är nästan att jag kan få beslutsångest, och så sitter jag helt plötsligt och dricker te för att jag inte vet vad jag ska börja med! 😆

Och socialt, herregud, jag tror inte att jag träffat så här mycket folk i stan som jag gör här. Hur är det möjligt liksom. Men eftersom jag jobbar hemifrån i stan och är en person som kan strosa i pyjamas 3 dagar i rad (jo det går bra även när man har hund, man tar bara på sig kappan över särken 😜) så träffar jag inte så mycket folk vanligtvis. Men till stugan i skogen, ja här har jag haft ganska mycket besök och roliga sammanträffanden. Idag kom en karl spatserande upp mot stugan, och eftersom det är en vägbom som stänger av vägen 5 km härifrån så kan bara de med nyckel komma. Så man blir lite fundersam när någon kommer som man inte avtalat med. Men det visade sig vara mannen som sköter plogningen på vintern på stora skogsvägen. Jag hade mejlat honom för flera veckor sedan för att fråga vad han skulle ta för att ploga ända fram till min stuga. Ja och då visade det sig att P känner den här karln, världen är liten. Och nu har jag avtalat att han ska ploga åt mig i vinter och till våren ska han hjälpa mig att bredda uppfartsvägen mot stugan, det finns så mycket sten där. Ved ska jag också få köpa till våren. Mitt förslag på betalning föll dock inte i god jord, måste vara en galen människa som tackar nej till brännvin special. Nej serru, här var det så vitt och på faktura. Kanske lika så bra så jag inte får skattmasen på mig. Min dröm om ett samhälle där man byter tjänster med varann får väl vara just en dröm ett tag till haha!

Nu puttrar en köttfärsgryta på vedspisen, snart dags för lite mat. Mörkt har det varit i flera timmar. Och friden lägger sig över stugan i skogen, det enda som hörs är veden i spisen och Jorik som ligger på rygg på golvet och gnager på en boll. Gonatt!