Dagens kopp 588Ibland är det verkligen ketchupeffekt i livet. Först knatar man på i godan ro och inget särdeles händer, sedan kommer plötsligt trevlighet på trevlighet i ens väg. Igår fick jag veta att jag kommit in på ytterligare en av de kurser jag sökt och med skräckblandad tillförsikt har jag tackat ja. Det är något kreativt men samtidigt något jag aldrig gjort förut och i ärlighetens namn är jag livrädd, just därför ska jag gå. Rädslan bottnar nämligen i att inte klara av det, och eftersom temat i livet nu är spontanitet och mod så är det bara att köra. Vad är det värsta som kan hända? Det är ytterligare en distanskurs, den andra jag kommit in på är skrivande och det skrämmer mig inte längre men det här, det är filmande 🙈 och jag kan ärligt säga att fastän jag fotar väldigt mycket så är det inte många filmsnuttar jag gjort i mitt liv. Men lyssna nu, blotta namnet på kursen gör ju att man bara måste göra det här! "Berätta med film om kulturarv och historia" 😍 det är ett gediget kursprogram. Man ska skriva manus, filma en liten typ dokumentär som har anknytning till kulturarv och även ha speakerröst 🙉 nu känner jag att en vallning visst kommer 😅. Till att börja med måste man komma på en manusidé, kanske ni kan hjälpa mig spåna? Har så klart tänkt använda något från släktforskningen, men vad, vem, hur? Känns så himla spännande! Som om det inte räckte fick jag igår, i den fattiga månaden september, också en gratis termin i kör! De hade väl saknat min ljuva stämma, eller också var det en marknadsföringsgrej 😆  ja ja, vilket som så kan jag nu sjunga igen i höst, tjohoo 🥰🥰🥰 Det hela känns plötsligt mer än perfekt. Och så har jag min syjunta som snart drar igång för hösten, vad är det som händer, tack livet! Har ni några spännande och roliga saker på gång i höst? Berätta! 🌷
🌳🏠🌳
#dagenskopp #kurs #mod #spontanitet #kulturarv #historia #frukost
1 Ulrika:

skriven

Men så spännande med filmkurs! Intressant tema också, det finns ju så mycket historia omkring oss, både stort och smått. Jag tycker mycket om vardagshistoria, vanliga människors vardag och tankar.

För mig börjar ett helt nytt liv i höst. Vi har köpt en gård med ganska mycket mark och det blir höns och kanske alpackor och en hel del odling och ett liv inriktat mot ekologiskt och självhushållning och liknande. Känns fantastiskt roligt!

Svar: Men så himla spännande! Vilken dröm det låter som 😍 lycka till!!! 👍👍 Ja, filmkursen ska bli spännande. Jag tycker också om vardagshistoria, det som var "verkligt" för de flesta.
Torparkärringen

Kommentera här: