Dagens kopp 546


"Till världsutställningen i Paris! Allers sällskapsresa till Paris kommer att omfatta tiden 13- 22 juni.  Arrangemangen äro ypperliga,  och vi kunna försäkra alla dem som följa med, att de tio dagarna skola bli fyllda av intressanta upplevelser och angenäma förströelser. Priset är 295 kr, och däri är inräknat resor, transporter av bagage, rum på förstklassigt hotell, måltider, entréer mm. Resenärerna skola bo på Lutetia, ett av Paris förnämsta hotell, beläget i hjärtat av staden."
🌷Även om det denna gång inte bär av till Paris utan ytterligare en bit söderut, så kan man anta att dåtidens resenärer hade samma förväntan som kärringen har idag. Hotell Lutetia, som för övrigt fortfarande är ett 5-stjärnigt hotell i centrala Paris, får besökas vid ett annat tillfälle. Priset på 295 kronor motsvarar idag knappa 9000 kronor, med tanke på att detta lyxiga hotell idag tar omkring 7000 kronor natten för det billigaste rummet får man nog anse dåtidens resa som ett kap 😄 Om man nu inte hade 295 kronor i byrålådan kanske ett billigare alternativ var aktuellt: "Intressanta men ändå billiga semesterresor äro Trafikförvaltningens Göteborg - Dalarne - Gävle synnerligen populära rundresor med tåg, båt, bil och buss genom Dalsland, Värmland, Bergslagen och Dalarne m fl landskap."
Ja alternativ fanns att välja på, då som nu, och i och med den nya lagen om två veckors semester kunde man unna sig en resa, precis som kärringen ska göra denna dag. Väskan är packad och snart bär det av! Morgondagens kopp, hur kommer den att se ut tro? ☺️

Kommentera här: