Skogspromenad och lönearbete

Så är torparkärringen tillbaka i stan för intensivt lönearbete under ett par dygn. Enbart skogsluft och tallskog betalar inte hyran eller ställer maten på bordet. Så glad att jag har ett fritt jobb så att jag kan kombinera det bästa av två världar! 
 
På de fyra dagar jag varit i torpet har jag hunnit med så mycket sysslor som legat halvfärdiga länge plus gjort lite annat. Städade och gick igenom skåp och lådor. Rengjort vattentanken. Rensat hängrännor. Klippt gräs. Målat skåp och gardinstång. Skurat golvet. Planterat tomat, zuchini och paprika. Eldat i vedspisen. Ansat på tomten. Blivit livrädd för orm (det var jag i och för sig redan innan). Haft gäster. Och så hann jag med en skogspromenad!
 
 
 
 
När jag stod på den här skogsvägen och tittade åt alla håll och såg skog och åter skog så tänkte jag att jag skulle filma lite och visa på lugnet, fågelkvittret och den genuina skogskänslan. Jag hann bara slå på Play-knappen i kameran så swischade det förbi två personer som var ute på mountainbike. Där fick jag för att jag trodde att jag var i avbygden! Det är faktiskt skönt att det är lite liv och rörelse här i skogen, jag känner mig aldrig ensam fastän det är flera kilometer till närmsta permanentboende. 
 
Och tänk att jag lär mig nya saker varje dag! När jag såg de här lingonbladen med vita blommor så kom jag på att jag nog aldrig sett när lingon blommar förut. Jag var tvungen att kolla upp det, och jodå, det stämmer. Jag måste verka som en riktig fånig stadsbo men men, huvudsaken är väl att man är villig att lära sig! Min lista med det jag vill och behöver lära mig är lång! 
 
Jag har en förkärlek för stenar och mossa....Det är så himla vackert. 
 
 
Och i stugan fick mina plantor en sista slurk vatten innan jag åkte. Jo jag vet, landet ser mest ut som en hög med gräs och det stämmer ju på ett vis, det ska bli spännande att se om det tar sig. Jag kände med handen under täckodlingen och jorden var alledels fuktig, så vi får hoppas. Jag har även satt samma plantor på balkongen i stan för någon vecka sedan, och de ser lite ledsna ut innan de hämtar sig. På balkongen är tomatplantorna jättefrodiga nu, så jag håller tummarna att det blir bra här också! Längst bak tomater, en rad med zuchini framför och så paprika längst fram. Håll tummarna!
 
 
Jag hittade några pinnar i vedboden som får agera stöd, nästa gång ska jag ta med snöre så jag kan förankra bättre. 
 
Men nu ska flitens lampa tändas, jobb, jobb och jobb! Sedan väntar midsommarhelg i torpet :) 
 
 
1 charlotte brantestad:

skriven

vad fint!
Å vad fint du skriver!
Kram

Svar: Kära Charlotte, tack! <3 :)
Torparkärringen

Kommentera här: