Myggfönster, zucchini och varma mackor!

Jag har insett att jag är expert på att starta projekt som aldrig avslutas. Eller... Det där lät inte så snällt mot mig själv. Låt oss istället säga att jag har ett generöst tidsutrymme för att färdigställa saker! Men det är ett faktum att halvfärdiga projekt samlas på hög, trots att jag försöker få ihop det. Döm om min förvåning när jag därför fick ihop flera ufos (unfinished objects haha) idag! Först ut var myggdörren som jag tänkt fixa så länge. Ja, jag vet. Det är ett nät framför en dörr. Det fixar vem som helst på två röda. Men nu är tydligen saker så att det kan ta längre tid för mig, fast vad spelar det för roll, till slut brukar jag få ihop det. Så även med myggdörren. Nu är den på plats. Inga mer myggbett på den här stackars sönderbitna kärringen. 


Och när myggdörren kommit på plats satte jag igång med myggfönster. Tunna lister, häftpistol, nätgardin och skruvar hade jag redan köpt. Och ta mig tusan, jag fick ihop det! Passade på millimetern gjorde de också. Nu ska det bara lite färg på och sedan är det klart. De går så klart att ha som de är också men lite färg blir bra. 

Och en till sak! Min plantering har ju mest sett ut som en gles tallskog. På balkongen i stan frodas det, men det jag planterat här vid torpet har sett halvdött ut från dag ett. Idag när jag kom hit höll jag nästan på att svimma. Zucchinin hade blad som en stor rabarber! Och tomaterna såg kämpaglada ut, lite små men glada. Och paprikorna, ja de lever också! Stackars plantor som har livskraft i den här galna torkan. Men nu har de fått rejält med vatten. 

Apropå vatten. Tänkte äntligen ta de där vattenproverna som jag länge funderat på. Har redan beställt ett provkit från lab. Problemet var hur jag skulle få upp vattnet. Har kastat ner en hink i rep och det gör att vattnet i brunnen grumlas när man kastar flera gånger. Googlade (google, min kära vän) och hittade idéer. Så nu har jag köpt en bastustäva, en liten fin hink i rostfritt som rymmer knappt 5 liter. Idag borrade jag hål i handtaget, hittade en rundstav i vedboden och skruvade ihop härligheten! Funkar perfekt. Nu sänker jag ner den långa rundstaven och får upp vatten utan en massa grums i. Tömde brunnen idag, tanken är att lämna vattenproverna imorgon. 

Och som avslutning på dagen blev det varma mackor i vedspisen. Hur bra kan man ha det egentligen?? Imorgon väntar mer jobb 😊

  

Och... Litet tillägg. Tekniken var åter igen inte min bästa vän. Det här inlägget skrevs för två dagar sedan men ville inte ut på nätet. Likaså hamnade alla foton i slutet. Ja ja. Lyckas nog bättre ikväll!

Kommentera här: