Odlingsplaner.... och så ett litet lotteri!

Kan en morgon bli bättre? Att sitta vid ett soligt fönster och läsa om kallbäddar och varmbäddar, grönsaker och blommor. Till det avnjuts hemkokt soppa från gårdagen och ostomelett som nyss slängdes ihop. Känner mig rik! Precis som med ved som sägs värma flera gånger (både när man sågar, hugger, staplar, bär in och eldar) så njuter odlingstarmen många gånger om av trädgårdsböcker :) Man njuter av att läsa, planera, plantera, skörda och äta.  
 
 
 
Till samlingen har jag en ny bok: Självhushållning på Djupadal av Mandelmanns. Så underbar och härlig bok! Har haft den i några dagar och redan läst så ögonen blöder. Hittat fiffigt tips på att göra odlingslådor som är lätta att sätta ihop och ta isär. Har mycket brädor och reglar i torpet så de ska jag försöka mig på. Då sparar jag en och annan krona på att slippa köpa pallkragar. Och då får man ju pengar över, "vad ska man göra för dem?" som Emils mamma brukar säga. Brukar i och för sig inte vara några problem med att hitta hål att stoppa eventuella pengar i haha, så det löser sig nog. 
 
 
Och medan jag sitter här och äter min soppa så tänker jag på att om jag bara lyckas odla så pass att jag kan koka mig en kastrull soppa av det som kommer från torpet, ja då kommer jag att känna mig som en ännu rikare människa. Även om det skulle bli en kastrull och inget mer. Utifrån det jag brukar äta har jag skapat en liten lista på det jag vill odla. Där finns bland annat tomat, lök och koriander... se där, där har jag ju grunden till min soppa!
 
 
 
Härligt känns det att planera odling. Jag har alltid odlat en hel del på balkong i stan, men det här blir nytt och spännande. Och våren får gärna komma när den vill,men eftersom det bara är februari får man nog stå ut med ett par snöstormar till innan värmen är här. Och Torparkärring som jag är så sitter jag allt som oftast med min stickning eller virkning när det viner utanför rutan. Ett antal vantar har det bland annat blivit i vinter. Och sjalar, koftor och lite mer. Ja, det har faktiskt blivit så mycket att jag gärna vill ge bort ett par vantar :) 
 
Om du vill få dessa hemstickade vantar, designade helt av Torparkärringen, finns endast i ett exemplar, one of a kind :D, ja då är det bara att du skriver en rad i ett meddelande här på sidan eller på Facebook. Vill du skriva en roman så gör gärna det, annars så räcker det med en glad gubbe. Vill du dela Torparkärringens sida blir jag också glad men det är inget måste för att vara med om lottningen på vantarna. På tisdag 14/2 kommer jag att slumpa fram den som får vantarna. Häng på nu vet ja! 
 
 
1 Monica :

skriven

Hej. Så trevligt du har det. Så fint att kunna laga mat av det egenhändigt odlade. Ska bli roligt att få följa dig i din vårsådd. De fina vantarna skulle jag naturligtvis bli jätteglad för 🌸

Svar: Hej Monica, tack för återkoppling :) Då sätter jag upp dig på listan i lotteriet :)
Torparkärringen

2 Anonym:

skriven

Vilken trevlig blogg du har. Jag är gärna med i ditt vantlotteri 😃

Svar: Trevligt! På tisdag drar jag vinnaren så hälsa gärna på här igen då 😊
Torparkärringen

3 Anonym:

skriven

Hej hej! ☺ Väldigt roligt att titta in på bloggen din ☺Och så fina vantar.älskar hemstickat. Kramar.💟

Svar: Tack :) Då är du med i lotteriet :D
Torparkärringen

4 Iréne Landsjö :

skriven

Jag vill gärna vinna dina vackra vantar!!

Svar: Hej Iréne, då är du så klart med på vant-listan :D
Torparkärringen

5 Anonym:

skriven

Så mysigt o avstressande att läsa om dina torparbestyr o tankar
Längtar mer o mer efter land o trädgård bonddotter som jag är
Ååå så vackra vantar du har gjort
Vill så gärna vara med i lotteriet
Själv har jag inte stickat sen jag gick i slöjden 💕😉

Svar: Vad glad jag blir, tack! :) Då är du också med i lotteriet :)
Torparkärringen

6 Anonym:

skriven

Lycko du! Säg till när jag får hänga med, längtar!

Svar: Så trevligt att du vill följa med till mitt torp :) Men jag är lite osäker nu på vem du är eftersom du skrivit ett anonymt inlägg ;)
Torparkärringen

7 Maria L:

skriven

Om jag fick vantarna så skulle jag ge dem till min mor som jobbar inom vården och har lång resväg med tåg och bussar. Om jag inte får dem så är jag ändå glad för det är så himla trevligt att läsa hur andra tänker och särskilt sådana som en själv.

Svar: Kul att du hillar bloggen 😊 du är med i lotteriet, ska dra vinnaren ikväll!
Torparkärringen

Kommentera här: