I väntan på våren....

Två vintermånader har gått och våren närmar sig med stormsteg! Eller... inte stormsteg kanske, men små kliv i alla fall. Och även om det just idag singlar snöflingor över taken i staden så tycker jag att man för varje dag som går känner hur livsnistan återvänder. Är det ljuset? Dagarna som blir längre och längre? Det kanske rent av är ens fantasier om ljusgrönt som gör det hela lättare. Och det spelar ingen roll, huvudsaken är att känslan finns där!
 
Så vad roar man sig med i väntan på ljuset? För att sammanfatta så har det varit göromål av de mest skilda slag. Förstås har ett antal timmar lagts på lönearbetet, men det blir det inga bilder på! Neej, fokus nu på det som gör att ens dagar får lite stjärnglans :) Och för min del behöver det inte innebära något extravagant, utan det är de små sakerna som gör det hela :) 
 
Till exempel att ta sig an strykhögen som för många verkar vara en plåga. Jag är väl lite galen, men för mig är det rena rama terapin att gräva mig neråt botten i strykhögen. Det blir ett avklarat projekt, från kaos till ordning på ett par timmar. Det är ju inte allt i livet man kan säga detsamma om ;) Nu stryker jag ytterst sällan kläder men istället alla lakan. Och jag känner mig rik! Tänk vilken lyx att få sova med de här vackra lakanen varenda natt. Det slår ingen spahelg i världen :) 
 
 
 
 
 
 
Som ett barn på julafton kastar jag mig över alla gamla och nya trädgårdsböcker i hyllan. Ut med hela härligheten på golvet, bläddra, dröm, drick 14 koppar te! 
 
 
 
Och världens bästa tidning så klart, Åter.
 
Uppslag från artikel i Åter nr 4/16.
 
 
 
Och så blir det ett antal timmar framför skärmen ska erkännas. Milde tid vad det finns mycket bra att titta på och inspireras av! Man kan plöja ett antal avsnitt av Wartime farm, Victorian farm eller Edwardian farm. Och vill man befinna sig mer i nutid så är ju Mandelmanns gård ett måste! Tv4 på torsdagar kl 21, finns också på Play så klart. När man tittat på Mandelmanns så mår man så bra att man vill sjunga en stump, ta fram en hammare och spika lite eller gräva ner ett frö! Eller också blir man inspirerad att göra pannbröd :) 
 
 
Och resultatet blev så här, Mandelmanns pannbröd med hemkokt kycklingsoppa :) 
 
 
 
 
 
Men så klart går mycket tankearbete åt att fundera på kommande odlingar. Nog för att jag brukar ha en prunkande balkong där det växer både ätbart och vackert högt och lågt, men den här sommaren blir annorlunda. Tanken är att driva upp lite plantor i stan och sedan plantera ut på landet. Det ska bli spännande att se hur jag lyckas med det. Alla som odlat vet att det är ett pysslande och i alla fall jag håller på med plantorna som om det var små bebisar haha. Odlingar kräver vattning, skötsel.... ja det duger helt enkelt inte att sitta i stan och förvänta sig att odlingarna sköter sig själva vid torpet. Ska bli intressant att se om jag får ihop blandningen av stad och torp i vardagen. Men men, man ska inte ta ut några eventuella sorger i förskott. Kanske får jag en prunkande djungel där, vem vet :) Än så länge har jag bara köpt ett fåtal fröer, ska läsa på lite om vad som är tåligt. Kanske någon har tips att ge? 
 
 
 
Och i väntan på grönska så får man njuta av förra sommarens bilder. Som den här jättepelargonen som jag haft på balkongen i stan i många år. Det är egentligen flera olika i krukan, och de har växt till ett hav. Den här stackars pelargonen övervintrar i rumstemperatur varje år, får vatten när jag kommer ihåg och klipps lite planlöst. Ändå kommer den tillbaka varje sommar som en galen djungel! 
 
Den krukan vill jag ta till landet.... och även humlen som jag har i hinkar.... Dröm, dröm.....snart är våren här

Kommentera här: