Skogens rikedom

Vad underbart det är att bara kunna gå några få meter från dörren och hitta sådana här skatter. Jag blir glad i hela kroppen när jag går i skogen! Mjuk mossa. Gigantiska stenar. Höga träd med solvarm bark. Lingonris med blanka, gröna blad. En liten groda på en sten. En mörkgrå himmel. Lite murket timmer med gamla handsmidda, krokiga spikar kvar. Vad var de en del av? Spännande, jag fantiserar direkt om de som byggt med den där stocken. Och nu kommer vi ju osökt in på ämnet ved.

Ännu mer rikedom från skogen! Efter att ha eldat pärlspont som en galning är nu vedboden äntligen redo för lite riktig ved. Idag röjde jag i skogen närmast torpet. Tidigare ägare lät ta ner en massa träd för att släppa in ljus på tomten, och det ligger kvar massor av träd här o var. Ser både stökigt ut och känns som slöseri. Så nu har jag sågat och huggit upp några av de smalaste stockarna. Det ligger några bjässar kvar men där behövs motorsåg.

Det här ska tas om hand och bli ved till nästa vinter! Och nu ska bären läggas på tork på tidningar, sedan en sväng in i torken. Fylld vedbod o fyllt skafferi. Så underbart!

1 Biee:

skriven

Varför i hela fridens namn finns det inte vedspisar i varje lägenhet? 😊
Det är nog det jag saknar allra mest, ja det ska vara lugnet då.
Underbart att som du kunna gå rakt ut och ta tillvara på det naturen bjuder. 👍

Svar: Jag skulle gärna ha vedspis, nu har jag bara öppen spis i torpet och det är ju lite knepigare att laga mat på den.Men det börjar funka! Ja, det är verkligen helt underbart att ha så vacker skog direkt utanför dörren :)
Torparkärringen

2 frupeterssonbloggar.blogg.se:

skriven

Vilket underbart fint torp du har, jag förstår din lycka! Tack för en fin blogg med vackra bilder och kloka ord. Jag hittar inte hur jag ska göra för att följa bloggen men det kanske inte fungerar på telefonen.

Svar: Tack snälla! Jag ville hälsa på hos dig men länken till din blogg fungerade inte. Ang att följa, jag vet faktiskt inte hur man gör... lite ny på det här. Men ska ta reda på det, fått frågan från flera :)
Torparkärringen

Kommentera här: