Livskvalitet

Vad är livskvalité, egentligen? Är det att känna sig fri? Tjäna mycket pengar? Inte ha några måsten? Eller är det nåt annat? Eller en kombination av flera faktorer? På nåt sätt blir det fler frågor än svar när man grunnar på det. För mig är det definitivt flera faktorer som spelar in. Någon har sagt att det känns bättre att gråta i en Rolls Royce än i en folkvagn. Kan stämma, har dock aldrig testat haha. Men det jag testat, och vet, är att ofta är det de små sakerna som ger livskvalité:
-"morsan, jag är okej"
-"behöver du hjälp med nåt?"

Eller så kan det vara:
-att utan problem kunna betala månadens alla räkningar
-att kunna unna sig att DRÖMMA, för man vet att en dag, en dag, slår drömmen in
- att ha kärleksfulla personer omkring sig, personer som vill dig väl

Det kan vara att gå ut i vedboden och hitta ved, även om det är skitved, från nån galning som fått spelet och sågat upp ett antal kubik med pärlspont som brinner upp på två röda. Ja ja, man får väl elda var tionde minut då.
Lycka och livskvalité kan vara nåt så simpelt som att ha en tepåse att stoppa i koppen. Någon som längtar efter dig. Rena strumpor när det regnar. Ett laddat sl-kort.

Det kan vara en stekpanna med bacon och ägg, lite halvt vidbränt.
Lycka o livskvalité kan vara en jäkla massa saker. Just nu är jag tacksam över att vara tacksam. Vad är du tacksam över?

1 Annika:

skriven

Härligt att få ta del av dina "tankar för dagen"

Svar: Tack tack, det är alltid skoj med återkoppling ☺
Torparkärringen

2 Anonym:

skriven

Precis som du skriver. Det är olika för varje människa. Vartefter våra erfarenheter formar oss så får vi nya insikter. Vi kanske bara trodde att vi skulle bli lyckliga på ett sätt och så visar det sig vara ett helt annat.
Ibland är det något litet, ibland något större som gör oss nöjda. Det varierar.
Själv är jag mest nöjd just nu om jag får vara ifred! Har ett stort behov av att få vara själv. orkar inte med människor, speciellt inte i flock! Skulle inte heller ha så mycket emot att ha mindre ont. Äsch, vad pessimistiskt det verkar, jag är glad att jag har någon fantasi kvar så jag kan dagdrömma, att jag kan handarbeta och lösa korsord men framförallt så läser jag, allt.
Har bott ungefär som du men sjukdom tvingade in mig i en lägenhet. Det var rätt då men nu börjar jag längta ut till skogen igen, ett friskhetstecken eller hur? Men inser mina begränsningar, behöver ett något bekvämare liv numer och då begränsar ekonomin det hela. Men drömmer gör jag, kanske kanske händer det något...
Du verkar ha det härligt i ditt torp, njut! Kram!

Svar: Tack för så fin kommentar! Visst är det så, att vi begränsas av praktiska tråkigheter ibland. Hoppas att du hittar tillbaka till skogen, att det löser sig så allt trillar på plats. Kram!
Torparkärringen

Kommentera här: