Brittsommar och höstkänsla

Sista helgerna på torpet har vädret varit galet underbart för att vara september. Värme som en sommardag vilket gjort att det gått att fixa mycket både ute och inne. Det har varit riktig brittsommar, fast egentligen ska det vara värme i oktober för att det ska kallas så, men i brist på nåt namn för värme i september så får det heta så ändå. Fast nog märks det att hösten är på väg. Idag fick jag elda bra många timmar innan det blev så varmt inne att jag kunde ta av mig koftan. Torpet var utkylt när jag kom men som tur är går det väldigt lätt att göra eld, spisen tjurar aldrig. Plockade in några av de sista sommarblommorna och ställde i en kopp.

Idag skulle en hantverkare ha kommit hit för att göra kostnadsförslag på installation av vedspis. Har bestämt att jag vill ha en sådan men också behålla öppna spisen, en vedspis gör det lättare att laga mat och jag tror den konserverar värme bättre än öppna spisen. Tyvärr fastnade han i ett annat jobb så vi bokade om. Istället har jag rivit ut köket/arbetsbänken och väggskåpet och börjat måla panelen där jag vill göra en lång arbetsbänk. Grå panel och vita väggar ska det bli. Fast just nu är det mest kaos, så man får ha bra fantasi för att föreställa sig resultatet ☺

Det är mer möbler än golv känns det som! Rena paradiset för någon som vill leka "inte nudda golvet" ☺ man får nästan vara akrobat för att ta sig runt alla grejer haha.

Och hösten, nog märks det att den är här. Redan vid halvsex var det så skumt inne att jag fick tända fotogenlampan. Inte helt lätt att måla i det ljuset men avslutade det jag höll på med i alla fall.

Nu ska jag kura ihop mig i min mysiga soffa och virka. Förutom fotogenlampan har jag fyra ljuslyktor tända så jag ser ganska bra. Ha en härlig fredagkväll allihop!

Kommentera här: