Torpmorgnar, snickrande och vanliga galenskaper

Jag älskar morgnarna i torpet. Jag blir helt enkelt som en ny person här och det kan faktiskt vara lite skoj emellanåt. Alla som känner mig väl vet att jag gillar att maratontitta på The Walking Dead till 3 på nätterna, sova till 12 och gärna gå med pyjamas tre dagar i rad. För ett par år sedan gick jag på bio i pyjamas, obs jag är inte helt galen, det var så pass väder att jag hade kappa utanpå. Men jag minns att mitt biosällskap fick väsa i mungipan "du kan väl vänta med att ta av kappan tills att de släckt ljuset" 😆!

Första kvällen här var det så kallt i stugan att det var rimfrost över hela fönstren.

Men när man är en morgon i skogen där allt vaknar till liv.... Ja det är en speciell känsla!

Som yngre var jag alltid extremt oroad över vad folk skulle tänka och tycka. En fördel med att bli äldre är att man mer och mer struntar i det, och för mig verkar det ha slagit slint ordentligt. Jag kan gå och handla eller vad jag nu ska göra, i pyjamas, alltid hjälper det någon att slappna av i denna galna värld. Och här i torpet ser jag verkligen inte klok ut ibland... Och inte byter jag om heller när jag åker till "civilisationen". Men vad spelar det för roll om hundra år.

Men åter till morgnarna i stugan! Jag ska inte påstå att jag skuttar upp i gryningen men det känns ändå okej att vakna vid sex halvsju, dra på sig vintermundering och gå till vedboden. Se hur det sakta blir mer och mer dagsljus i stugan. Idag var det så härligt väder, riktigt snöande, jag fick skotta flera gånger.

Städade på framsidan, tog bort det provisoriska arbetsbordet som vi snickrade ihop förut. Jag satte granris i en stor kruka.

Och dygnet runt brinner elden i vår fina vedspis.

Jorik verkar inte ha fattat att han är en hundvalp som borde vara kissnödig på morgonen. Han sover tungt här i torpet. På kvällen somnar han i min fotända men imorse vaknade jag och hittade honom på kudden bredvid mig med täcket på sig. Han är så gullig att man smälter.

Idag är han dock mindre gullig, vete tusan vad han hittade och lekte i, men i kombination med snö och kyla blev hela hans mage och tassar fulla med stenhårda, smutsiga små isbollar. Då var matte dum och tog fram saxen. Nu ser han ut som en korsning mellan minigris och lammunge. Ska försöka få till en bild om han är stilla mer än två sekunder. Han ser för dråplig och söt ut.

Sedan var det ju så att jag skulle snickrat på loftet nu i helgen. Jag hade mätt enligt konstens alla regler (trodde jag), köpt kvartslist och några brädor. Besöket på Bauhaus var för övrigt ett stort skämt. Jag känner mig verkligen inte bekväm i en sådan butik....det är som att vara i ett främmande land och inte fatta ett ord av språket. Jag tror säljaren slet sitt hår, alternativt prisade gud när jag gått. Och jag var bestämd med att nu jäklar ska här snickras! Jag köpte skruvdragare/borrmaskin och kände mig så himla händig.

Och fastän inte kvartslisten passade (den var för smal) så borrade jag och skruvade som en galning... Vad jag ska ha det till? Ingen aning. Learning by doing så att säga haha. Nu vet jag hur maskinen fungerar. Får väl elda upp alla borrade lister 😄

Och jag vet. Jag är nog inte som folk är mest. Om man har en bomb på loftet (ska bygga staket), en bomb i storstugan (ska bygga diskbänk) ja då nöjer man sig nog med det och startar inga nya projekt. Men. Den här sängen finns nu inte mer:

Innanför storstugan finns ett litet sovrum som jag velat göra om. Har bestämt mig för att göra ett toalettrum. Tro mig, att gå på utedass i minusgrader kan få vem som helst att hålla sig i fyra dagar. Helt plötsligt kändes en komposttoalett inomhus mer aktuellt än en ny diskbänk. Nu är sängen borta. Imorgon ska jag börja förbereda för att snickra vidare.

1 Anonym:

skriven

Det är bra att du tänker igenom alla beslut noggrant 😜😍

2 Pia:

skriven

Varmvattenberedare
http://u9684038.fsdata.se/?product=vedeldad-varmvattenberedare

Svar: Tack, vilken bra länk! Gillar den där vedeldade grytan på 60 liter :)
Torparkärringen

Kommentera här: