Äntligen på plats!

Efter min första helg i torpet är jag så fylld av intryck att det är svårt att veta var jag ska börja. Det här inlägget skulle ha postats i fredags, men tekniken ville inte vara på min sida så nu har bilder och texter samlats på hög i mitt huvud :) Hoppas att du orkar läsa! När alla papper var skrivna i fredags och jag fått nyckeln i handen så åkte jag raka vägen till stugan. Eller, om jag ska vara helt ärlig så körde jag vilse i samhället som ligger närmast, hur man nu kan lyckas med det när det finns tre gator att välja på hahaha. Men väl framme vid stugan så möttes jag av den här synen när jag lämnade bilen.... mitt torp!
Jag har lite svårt att förstå att jag äntligen har ett torp, så som jag längtat. Hela helgen har jag bara gjort mig hemmastadd, gått på upptäcksfärd i skogen och kikat i alla skrymslen och vrår på torpet. Det finns så många fina detaljer överallt.
Man blir ödmjuk inför tanken på alla som bott och verkat här på torpet sedan slutet av 1800-talet. Stugan är en del av en tidigare fäbod. Här har någon Lydia nogsamt skrivit sitt namn 1905, medan en person så tidigt som 1888 var mer sirlig i handstilen. Jag har strukit med handen över dörren flera gånger. Kanske kan jag också sätta ett litet bomärke en dag men det får vänta. Tanken att sätta en kniv i den dörren, ja då vill man veta vad man pysslar med.
Och när vi ändå kikar på dörren.... låset är något riktigt häftigt.
Det finns flera vackra, gamla handtag och detaljer på dörrarna även inne i stugan.
Husets dass är ett prydligt och välfungerande litet krypin
Här kan man sitta och filosofera med öppen dörr, och om utsikten inte duger så kan man roa sig med att läsa om kungabröllopet i specialbilaga från 70-talet eller varför inte en veckotidning från 1950-talet?
När det började skymma i stugan så tände jag ljus i den vackra kronan. Vilken tur att de tidigare ägarna varit så snälla, de lämnade massor av användbara saker till mig så att jag skulle kunna vara i stugan på en gång.
Sedan var det dags för middagsmaten. Har du lagat mat i en öppen spis någon gång? Inte helt lätt kan jag säga. Halva korven var lite småkall och andra halvan vidbränd hahah. Men men, jag får öva! Och eftersom jag nu är torparkärring så blev det kaffekask som dryck till första måltiden.
Hittade lite lämplig lektyr också...
När det var dags att sova hade jag redan innan bestämt att sova uppe på loftet. Det var jag inte den enda som tänkt märkte jag. När jag väl vågat mig uppför den lilla stegen och krupit in på loftet, så upptäckte jag en liten fladdermusbaby i taket. Jag vet inte vem som blev mest förskräckt, men det gick helt plötsligt ganska enkelt att komma nerför stegen kan jag säga haha. Efter lite googling var det bara att inse att fladdermusen fick vara kvar på loftet, de är skyddade och man får inte ta ut dem hur som helst. Jag tillbringade natten på golvet framför öppna spisen, lätt ledbruten. Den här bilden är tagen från loftet.
Vad hann jag mer med? Jo, flera promenader i skogen så klart
1 Anonym:

skriven

Vad mysigt det verkar
Å vad modig du var som sov där!!
Kram

Svar: Ja, det är jättemysigt :) Jag trodde jag skulle vara mörkrädd där mitt i skogen men det gick hur bra som helst.
Torparkärringen

2 Estelle:

skriven

Fint! Har du bara öppen spis eller någon annan kokmöjlighet? El? Enklast är nog att låta elden falna och använda glöden till matlagning. Jag gillar resandehjulet utanför. Och allt annat förstås :-)

Svar: Tack! :) Det finns bara den öppna spisen. Ingen el än så länge. Men det går nog lättare när man fått öva lite.
Torparkärringen

3 Baharan:

skriven

Wow! Det ser jättefint ut! Gillar dörren med alla inristningar.

Svar: Hallå, det är verkligen ett litet paradis för mig :) Ja den där dörren är så häftig!
Torparkärringen

4 Anonym:

skriven

Iréne här
Så läckert! Njut av livet på landet och passa på att fyll kroppen med energi!

Svar: Tack Irène, jag hade inte ens tid att ta fram virkningen, då förstår du vad mycket pyssel som fanns hahaha
Torparkärringen

5 Anonym:

skriven

Så mysigt! 😊Lycka till med torparlivet!
🌞🌸🏡🐜🍀🌷🐀🐞🌹🌳🌱🐛🍁🌲
/ Lena Hasselgren

Svar: Tack Lena! :)
Torparkärringen

6 Lisa Wikström :

skriven

Ser mysigt ut. Ett tips, till vintern är det väldigt värt att installera en insats i öppna spisen. Det gjorde i vår stuga och från att ha fått klämma in sig i det lilla köket med vedspisen så kunde man få upp värmen ordentligt även i det större rummet. Det gjorde enorm skillnad.

Svar: Tack för tipset :) Märker redan nu att det är lite att elda för kråkorna med en öppen spis. Tyvärr har jag bara den spisen, så med insats blir det ju knepigt med matlagning?
Torparkärringen

7 Sanna:

skriven

Åh stort Grattis!! Vad mysigt du har det! Helt underbart torp <3

Svar: Tack Sanna! :)
Torparkärringen

8 Linda:

skriven

Men så härligt!! :-D

Svar: Ja det är verkligen så underbart!
Torparkärringen

9 Monica :

skriven

En härlig blogg. Gillar den. Tänk om dörrar kunde tala? Så fin den är. Var rädd om den😃

Svar: Tack! :) Ja, dörren är så härlig, man känner det som att man har sällskap på nåt sätt när man ser alla namnen :)
Torparkärringen

Kommentera här: