Green green grass of home...

Idag har jag varit utomhus nästan hela dagen, det här vädret är ju helt fantastiskt! Det enda tråkiga med torkan är för äppelträdet som jag planterade i höstas, det skulle verkligen behöva regn. Jag har ju vatten med mig men inte i de mängderna att det gör någon skillnad för ett träd. Regnvattentanken tömdes också i höstas så att den inte skulle frysa sönder. Nu har jag fixat med vattentunnor och med tanken, så torpet är redo för regn, när det nu kommer. Innan jag åker till stan ska trädet få allt vatten jag har kvar. 


Fastän det är så torrt så verkar småblommorna trivas. Hela tomten är full av vitsippor, blåsippor och andra små blommor. Det verkar också bli ett helt enormt bärår. Både blåbärsriset och lingonriset är helt översållade med kart. Förra året blev det knappt något alls så det vore jätteroligt om man kunde få plocka mycket bär i år. Jag har klippt gräs och gått med trimmern så nu är det så himla fint ute! Ändå har jag inte hunnit (läs orkat) med allt men det får jag ta en annan gång. Nu behöver batterierna både till gräsklipparen och mig laddas och trimmern behöver bensin. Jag tror att det mesta är på upphällningen för fotogenet till köket tog också slut idag. Har en lång lista på saker att ta med nästa gång. 


En lång stund har jag varit ute bland granar, tallar och björkar för att ta fina bilder på sjalar. Håller på att bygga en sida på Etsy där jag ska sälja Torparkärringens hantverk 😊 Jag hoppas så att det ska bli bra! 


Och så har jag tänkt en hel del på hur livet var här på torpet förr i tiden, då när det var fäbodvall här. Jag älskar ju livet här men tycker samtidigt att det är jätteskönt att mobil och nät fungerar. Men det klart, då fanns ju inget att jämföra med, och kanske var de alltid flera stycken här om det fanns många djur som skulle tas om hand. Men i min lilla del av universum så är det här den bästa av två världar: mitt i skogen men ändå med hela världen nära via tekniken. 


Torpet för länge sedan ❤ Ser ni det avlånga hålet mitt på dörren? Det ser ut som en mörk fläck. Det finns fortfarande där än idag, jag kan sitta på trappan och känna på de där torra kanterna. Och så var det spetsgardinen.... någon sådan har jag inte ännu men kanske snart! 
1 Monica :

skriven

Vatten, sitter och tänker på att det borde, finnas någon källa eller en gammal brunn någonstans..har du letat?

Svar: Så himla lustigt att du frågar! Alldeles nyss hade jag besök av skogsägaren och hans fru. De berättade att det finns tre kallkällor helt nära mig 😍 Gud så glad jag blev! Han ska snitsla upp vägen åt mig så jag hittar dem. Det finns så snälla människor här. Jag har ju en brunn men det är så pass otjänligt vatten i den att jag inte ens vill vattna från den.
Torparkärringen

Kommentera här: