Ljuvliga försommar!

Försommaren har verkligen exploderat vid torpet! Förra gången jag var här låg lite snö kvar, idag är det grönt så långt ögat når. Gräsmattan liknade mest en blomsteräng, visst är det fint men jag vill hålla det kort nära huset. Solen strålade från en klarblå himmel, men enligt prognosen skulle det bli regn så jag skyndade mig att packa ur bilen. 


Skriv inläggstext 

Medan jag packade ur bilen hade jag en lite "creepy" upplevelse. En man stannade med sin bil på min uppfart och påstod sig vara vilse och fast på skogsvägarna. Vi pratar skog här. Flera kilometer till första by. Vägbom så ingen kan komma in som inte har nyckel. Men där stod han. På min uppfart. Sade att han varit på ett "lajv"/rollspel i skogen med 100 deltagare. Nu skulle han hem före de övriga och hade tappat bort sig. Kändes olustigt. Utan min hjälp skulle han bli kvar på min uppfart, alla utfartsvägar har låst vägbom. Jag erbjöd mig att hjälpa honom till närmsta bom. I gengäld fick han tömma min bil på alla säckar jord. Belamrad med min morakniv och skurborsten (!) såg jag till att han kunde lämna området och han var glad över hjälpen. Lite trist ändå att man är på sin vakt men tyvärr ser vår värld ut så att man inte slappnar av direkt när man får okänt besök. Och paranoid eller ej, jag tog hans registreringsnummer och kollade upp mot bilregistret... 😂😂 sedan mot folkbokföring och facebook och hela baletten haha! Jag kanske är galen men nu är jag lugn i alla fall! Jo, och jag ringde skogsägaren och berättade att 100 personer troligtvis springer runt i skogarna och inte kommer ut 😊. Jag vill ju inte agera portvakt 99 gånger till!


Hur som helst, resten av dagen har varit full av gräsklippning, fortsatt med städningen av regntunnorna och börjat göra odlingslåda vid de här gamla stenarna. 

Imorgon blir det mer jobb, har sågat till en låda och hittade spik. Så klart var hammaren stulen men det stoppar inte mig. Fortsättning följer! 


Avslutar med en bild på min lille vän.... det kom en regnskur och jag ropade och ropade att han skulle komma men han syntes inte till. Jag skulle till att oroa mig när jag kikade in i hallen. Där satt han redan och såg blöt och ynklig ut haha! Nu sover han så gott på en mjuk filt. Imorgon hoppas jag på att få mina plantor i jorden! 

Kommentera här: