Små ögonblick av kärlek...

Jag är en person som är ganska billig i drift då det kommer till lycka. För att ta några slitna uttryck så är jag den som hellre ser glaset som halvfullt än halvtomt, om livet ger mig citroner så fixar jag citronsaft (eller nä, men ni förstår poängen), jag är även den som gärna ser skogen "trots" alla träd ;) Och jag har upptäckt att John Barymore hade rätt när han sa att "Happiness often sneaks in through a door you didn't know you left open". Lycka kan ibland vara lika knepigt att hitta som när man ska shoppa... om man har pengar så hittar man ingenting. Är man pank så vill man ha halva affären. Och nu ska jag försöka göra den kopplingen logisk, vi får väl se hur jag lyckas med det. Jag tänker så här, att oavsett om man letar lycka eller något annat så är det som att det glider undan när man letar för mycket. Men om man slutar leta, och bara tar emot det som faktiskt finns runt omkring en, ja då märker man som John Barrymore säger att lyckan ofta smiter in :)
Idag kom jag på mig själv med att prata med skogen. Jag pratade med de mossiga stenarna och med de höga granarna. Med de små svamparna och med myrstacken. Några ord till gläntan, lingonruskan och skogsvägen. Jag provade också att ropa ut i skogen men det får jag öva lite mer på, det kändes lite knepigt till och med för mig. Kanske någon jägare skulle komma och tro att jag brutit benet? haha. Jag funderade en stund på hur jag skulle framstå om någon händelsevis skulle komma förbi på skogsvägen (jo, det händer). Men efter ett väldigt kort funderande kom jag fram till att det är det som är fördelen med att vara torparkärring: Man skiter fullständigt i hur korkad man verkar :D Alltid retar det någon, som pappa brukade säga!
Något annat som också gör mig väldigt glad är något så simpelt som en god kopp te och min favoritvirkning! Tantvarning igen haha. Och här skulle det så klart ha varit en bild på min tekanna och min virkning, men tekniken lever sitt eget liv ibland. Jag håller på att virka en "hemlig" filt, där man ges ledtrådar varje vecka. Men det får bli bilder på det en annan dag!
1 Biee:

skriven

Den tid som har gått kan vi inte få tillbaka, även om vi kan lära av den.
Framtiden är inte ännu vår, även om vi planerar för den. Vår tid är nu.
Vi har bara idag.
Charles Hummel, författare 👍

Svar: Sant <3
Torparkärringen

Kommentera här: