Regling av sovloftet

Nu går det framåt med loftet! Så himla rolig dag igår med mycket sågande, spikande och skruvande. Hade hjälp av P & A, annars skulle det garanterat inte blivit så bra som det blev. Det hade nog snarare inte blivit något alls. Att regla för ett golv har inte funnits med på min "att göra-lista" tidigare i livet så jag är helt novis på det. Men nu går det framåt som sagt.
Förutom att det nu är färdigreglat så har vi tagit upp ett hål som ska bli öppning för en ny trapp från hallen upp till loftet. Nu klättrar man upp via en steg från storstugan, och upp går bra men ner......nä, en rejäl trapp behövs. Jag har haft en bruten tå, det räcker :D Den här stegen och jag är inte så goda vänner (fast tån bröt jag i ärlighetens namn hemma mot ett stolsben för 1,5 månad sedan).
Hålet som nu tagits upp är inte nytt, det satt en lucka där sedan tidigare upptäckte vi, så någon gång i tiden har det varit den riktiga uppgången på det som troligtvis var en kallvind/förråd av något slag. Vi tog upp lite mer så att öppningen blir rejäl för en trapp. Här är P på gång att lyfta bort brädorna.
Bra är att vi kunnat använda de reglar som tidigare ägare skruvat upp. Vi fick dock en hel del material över, bland annat vinkeljärn i massor, någon har älskat vinkeljärn här på gården. Jag hittar det överallt haha
Förutom loftet så har väggen i storstugan fått sig en första omgång färg. Jag ville testa hur det blir och jag tror det blir toppen när det blir klart. Grå panel och vit vägg. Väggen skymtar lite bredvid skåpet här, ska ta bättre bilder sedan.
Och som vanligt har vädret varit helt fantastiskt! Sol hela helgen <3
När jag skulle åka till stan idag upptäckte jag fotspår på bilen..... hela vindrutan full. Jag vet inte om det syns så bra på bilden, men jag har googlat för att försöka se vilket djur det kan ha varit, inte hittat något som stämmer dock.
Lite svårt att se kanske, men det är fyra tår och en trampdyna man ser. Jag vet inte om djuret har "långa" tår eller om den har halkat lite på vindrutan...men alla spåren ser likadana ut så det lutar nog åt att den har sådant tass/fotavtryck. Det är inte så små avtryck heller kan jag säga.... kanske någon klok människa kan ge förslag på vad det kan vara?
1 Biee:

skriven

Beror lite på storleken.
Ser du några kloavtryck? Räv t ex
Inga klor = kattdjur.

2 Biee:

skriven

Lodjurstass = ung 6-10 cm.
Katttassar är ju betydligt mindre.
Rövtass = 5-6 cm.

Svar: Jag ser inga tecken på klo... det är ganska stora avtryck, definitivt större än 6 cm iaf.
Torparkärringen

3 Estelle:

skriven

Grävling?
Men uppe på bilen?

Svar: Hej Estelle, tack för tipset men avtrycken efter grävlingfot stämmer inte överens när jag googlar :)
Torparkärringen

4 Carin:

skriven

Ekorre?

Svar: I så fall är det en ekorre stor som en hund hihi. Spåren är bra stora.
Torparkärringen

5 Liselotte:

skriven

Vad spännande hur högt upp i Sverige är du?

Svar: Liselotte, torpet ligger i Gästrikland :)
Torparkärringen

6 Anonym:

skriven

Snälla du..skriv oftare. Jättebra blogg om du skriver ofta

Svar: Tack snälla för återkoppling! Jag ska försöka uppdatera oftare så bloggen hålls vid liv ☺
Torparkärringen

Kommentera här: