Arbetsdag på torpet

Jag är så glad att ha så bra och snälla personer omkring mig! Idag har en massa jobb uträttats på torpet med hjälp av P & A. Men innan de kom så började dagen med lite raggartvätt med påföljande kopp te på trappan. Att tvätta sig på morgonen är en helt annan procedur än i stan. Varmvatten i kran? Nej nej. Här blir det en kastrull regnvatten över elden, blöta en handduk och gnugga sig högt o lågt!

Men när man sitter på trappan i morgonsolen och hör alla ljud från skogen, då spelar det ingen roll att man just frusit om rumpan på utedasset eller kört en raggartvätt...

Nej då känns livet väldigt enkelt ändå (vi får se om jag tycker detsamma vid 15 minusgrader 😜)

Hur som helst, sovloftet (som egentligen ännu inte är ett sovloft) fick en genomgång idag. Det visade sig att det bästa var att riva upp allt och börja om. Spånskivorna var för tunna och reglarna under hade lite för långt mellanrum, plus att fästpunkterna inte var helt bra. Allt togs bort!

Sedan fick loftet vila, mer material behöver köpas och skruvdragaren laddas i civilisationen. Men jobbet var inte slut för det. P hade motorsågen med sig och delade alla fula stockar som legat och drällt överallt. A och jag städade vedboden.

Förutom det så bestod dagen av korvgrillning, glada skratt, mycket prat och goda råd. Nu på kvällen har skåpen fått en till strykning färg. Och jag, jag är redo för slafen. Gonatt världen!

1 Biee:

skriven

En härlig dag, förstår jag! 👍

Svar: Mycket härlig! :)
Torparkärringen

Kommentera här: