Vedboden fylld!

Sista dagarna har hösten verkligen gjort att jag eldat för fulla muggar och trots det så är det dubbla underställ som gäller. Vedbodens innehåll har krympt drastiskt och då har jag ändå fått ved flera gånger av snälla personer (tack P & A & A 😘). Nu har jag eldat upp nästan allt spillvirke som fanns i vedboden sedan tidigare. När jag stod halv sju imorse och sågade upp lite gamla brädor som jag kunde kasta in i öppna spisen, iklädd ett fotsida flanellnattlinne, två omgångar långkallingar plus två koftor.... ja då var jag himla glad att en beställning riktig björkved skulle komma hit på förmiddagen idag. Vedmannen som kom hit med en stor trailer och släppte av tre kubik ved i säckar tyckte att jag bodde i vildmarken. Det tog jag självklart som en komplimang haha!

Som tur var kom kära släkten samtidigt för lite kaffe. Snart vågar nog ingen hälsa på mig mer, för här åker arbetshandskarna på så fort man kliver innanför tomtgränsen haha (plus att de för säkerhets skull tar med eget kaffe 😆). Så vi bar ved för fullt in i vedboden, och det tog sin lilla tid.

Och i vedboden stod min lilla mamma, 87 år, och gjorde så fina vedtravar. Den kvinnan har staplat en jäkla massa ved under sin livstid och vet hur det ska göras.

Så nu är vedboden fylld med en massa björkved, nu är det slut med att elda pärlspont och gamla vindskivor!

Och Jorik, han har haft en sådan aktiv dag när han varit ute med oss, så han har legat utslagen och sovit i flera timmar nu.

Medan han sov passade jag på att gå igenom lite grejer som uppfödaren skickat med. Att skaffa hund är egentligen inte helt olikt att få barn tänkte jag på. Med en bebis var man översållad med reklam om diverse prylar och med valp så var det broschyrer, filt från Agria m m. Upptäckte även en febertermometer från Agria i påsen. Valpen ska tydligen ha en temp på 38-39 grader när den mår bra. Jorik verkar må toppen, men jag tänkte att det kan vara bra att testa termometern så att jag vet att den funkar om han verkar må dåligt någon gång. Sagt och gjort, jag provade. Kära läsare, smäll inte av nu, den är ju helt ny och kan användas i munnen. Hur som helst, jag har feber på 39 grader. Inte undra på att jag känt mig mer ding än vanligt idag. Har visserligen ont i halsen och är hes, men jag trodde mina blossande kinder berodde på öppna spisen eller att det var en vallning haha. Tur att det var feber, det går väl över på ett par dagar. Vallningar lär man tydligen dras med i 10 år 😆.

Till sist säger Jorik och jag tack, tack, tack till alla som de senaste dagarna hjälpt till att köra, snickra, fixa kaffe, bära, såga, ge råd och mycket mer! Utan er skulle det helt enkelt inte gå lika bra för mig här i stugan. Och du som läser, skriv gärna en rad, det blir jag glad över!

1 Annika Lundmark :

skriven

Härligt med björkved,bara nu vedspisen kommer så blir det toppen

Svar: Doften från veden är ju helt underbar, och att hålla på med ved är rena rama terapin ☺ imorgon kommer spisen om allt går väl!
Torparkärringen

2 Monica :

skriven

Du har det så trevligt. Ett sådant ställe som du har har jag, alltid önskat mig. Nu får jag iaf följa..

Svar: :) <3 tack att du följer, Monica! Jag håller tummarna för att även du ska hitta ditt drömtorp :)
Torparkärringen

3 Gabriel:

skriven

Vore kul att se ett inlägg med bilder från alla vinklar av marken med beskrivning och inne mer i själva torpet som ett litet wikipedia över det :D<3

Svar: Hej hej, bra idé, det ska jag sätta upp på min inspirationslista :) Tack!
Torparkärringen

4 Biee:

skriven

Så härligt med ved och snart spis. 👍
Jag har tittat på kartan och du har verkligen skaffat dig ett ställe i skogen, även om det inte är långt till staden. 😊
Och lilla 4-beningen är för söt. Puss och kli till honom. 🐾🐾

Svar: Ja, spisen kom i förrgår, fotade massor och ska göra ett inlägg om det. Men vart tar tiden vägen när man har valp?? hahaha, det är som att ha en liten bebis i familjen.
Torparkärringen

5 Monica :

skriven

Håller med Gabriel..vill se mer.. 😃

Kommentera här: