Och så kom då dagen...

...för invigning av vedspisen. Som jag längtat! Nu ska här eldas, göras kok-kaffe, stekas köttbullar och kokas buljong. Nu minsann ska det alltid puttra en gryta, stekpanna eller kastrull på denna eminenta värstingspis. Nuuuu.... Eller ..nä. Verkligheten fick ikväll göra nedslag i min annars så fantastiska tillvaro. Göra upp eld? Men snälla nån, det klarar väl vem som helst! Här ser ni en kvinna som gjort upp eld i sina dar må ni tro. Hur svårt kan det vara liksom? Öppna instruktionsboken, läs allt, följ instruktionerna. Resultat:

Rökigt, vad menar ni nu? ? Nejdå, det stod i instruktionerna att man ska öppna fönstret och bränna av spisen en stund och då kan det bli lite rökigt. Men vänta nu....det här stod inte i instruktionsboken!

En normal person hade gett upp här och tänkt att "nej, nu väntar vi tills imorgon när det är dagsljus" eller kanske "nej nu slutar jag för vi ska ju sova i stugan och inte på gräsmattan". Men eftersom varken ordet lagom eller normal är så roliga ord så valde jag alternativ 3: ringde installatörens privatnummer som han i ett svagt ögonblick gett mig. Han insåg nog att här fanns en halvgalen, totalt naiv storstadsbo, lika bra att ge numret om inte halva gästrikskogen ska brinna ner. Eftersom det var fredag kväll var nog inte installatören helt nykter, men vad gör det så länge han godtog ursäkten att han blev störd och sedan gav några goda råd. Och tamejtusan, köldproppen som fanns i skorstenen försvann med ett poff, elden började brinna fint och jag och dottern kramade varandra och hade nästan en eld-dans i stugan!

Och stekpannan åkte på spisen och så blev det lite trillade köttbullar.

Och den här väldigt praktiska prylen har blåst ut värmen från spisen i stugan så nu är det så himla varmt och skönt!

Så nu sitter vi här och myser, Jorik sover gott framför brasan och jag känner att... Jaaa, det här är livet! Ska bara hämta mig från rökförgiftningen så att jag kan andas normalt igen. Sedan behövs nog lite vädring av alla våra kläder så att inte omgivningen tror att vi varit med scouterna vid lägerelden. Gonatt världen, denna dagen - ett liv 😜 😂

1 Liselotte:

skriven

Jaa Christina varje dag lär man sig ngt nytt😄Ser väldigt fin ut din spis

Svar: Ja visst är den fin! Så himla enkelt mot att elda i öppna spisen; går åt mindre ved, blir inte sotigt o man bryter inte ryggen 👍😄
Torparkärringen

2 Anonym:

skriven

Tänk att man lär sig hela livet :)
Du: funkar fläkten bra? Har en som frågat om den precis :)

Svar: Den funkar hur bra som helst, blir verkligen jämn värme i hela stugan ☺
Torparkärringen

Kommentera här: