Snöoväder och hantverk!

Stockholm fick igår århundradets största snömängd, 39 cm på en dag. Nu har snöandet förflyttat sig norrut mot bland annat Gävleborg. Undrar just hur torpet har det nu? När jag åkte hem till stan i måndags så såg det ut så här på skogsvägen, och då hade ändå inte nya ovädret kommit. Jag hade snöskoveln i bilen för säkerhets skull.

Och innan dess hade jag bokstavligt talat skottat fram bilen. Tur den startade på en gång, hade knappt något batteri i mobilen och powerbanken var död. Det här inlägget hade jag tänkt skriva från torpet men men, det gick ju inte utan batteri.

Jag gillar att handarbeta och tillverka saker, och det passar ju perfekt när det är ruskväder ute. Resultatet i presidentvalet i usa har ju också lett till att man kan behöva lite stressterapi i form av handarbete (ska inte orda mer om det nu, men det är sorgligt alltihop. Och förjäkligt. Och.... fortsättning följer i annat inlägg). I stugan har jag virkat en hel del, bland annat den här filten. Materialet är köpt som färdigt garnpaket och sedan har det kommit ledtrådar varje vecka. Jag beställde sent så alla ledtrådar låg redan ute på nätet, passar bra för en otålig själ som jag.

Garnet kommer från hobbii.se, jättebra nätbutik.

Av restgarner från filten gjorde jag några grytunderlägg och grytlappar. Virkade med dubbelt garn så de blev tjocka och väldigt bra. Jag vill ha grytunderläggen nära vedspisen så att jag har något att ställa maten på då den är klar. Vedspisen är så himla varm så det funkar inte att maten står kvar där när det är klart.

Nästa virkprojekt är att göra gardiner och hyllspets till köket i stugan. Jag vill ha liknande som jag gjort till stan. Där har jag lyft av dörrarna på ett skåp och har en massa udda porslin. Älskar det skåpet!

Men jag måste också få visa upp Joriks nya (första) vintertröja! Jag har tidigare småfnissat åt folk som klär på sina hundar, har tyckt att det ser så himla fånigt ut. Ehhhhh... gissa vem som googlar på hundutstyrslar nu?? Jorik är så liten, så varje gång han varit ute i snön har han fått hela magen och bröstet fulla med stenhårda små isbollar. Innan man fått bort de där... Herregud, heltidsjobb. Jag började med att klippa pälsen på magen, det hjälpte lite. Men nu när han fått en tröja som jag virkat så går det mycket bättre. Jag hittade ullgarn hemma som jag använde, så den blir lite vattenavstötande. Och om jag inte visste bättre skulle jag till och med tro att han gillar att ha den på sig 😄😄 det blev många provningar för jag hade inget mönster utan improviserade vartefter. Jag är jättenöjd!

Snöandet verkar fortsätta, så det är bara att ta fram stickor och virknålar och fortsätta producera ☺ skulle vilja sticka en ullkofta till mig själv men har aldrig gjort ett sådant stort projekt (jag har inte small direkt...😜). Sjalar, mössor o vantar gör jag en hel del men kofta....ska fundera lite på det.

Om jag suttit i torpet nu så hade veden brunnit i spisen, ullstrumpor på fötterna (fast det har jag i stan också) och kanske en liten whisky i glaset. Men men, nu är man i stan och är en flitig, arbetande människa. Fast det där med flitig och arbetande.... det är jag verkligen i torpet också, och på ett roligare och bättre sätt. Vi får hoppas att vädergudarna lugnar ner sig så att jag kan åka snart igen.

1 Monica :

skriven

Ja du. Väder, väder, snöväder. Inbäddat torp och förhoppningsvis i ett varmt snötäcke. Skyffel i jilen är smart. Får skaffa mig det med, kan komma till nytta. Nu fick jag inspiration att virka hyllremsor och det är ditt fel😉 varför har jag aldrig tagit bort en lucka i köket för? Kommer bli fint. Så kul att följa dig i ditt torp. Älskar bilder o din skrift. Snygg och praktisk hundtröja. Bara en till dig med då, en matchande..

Svar: Hyllremsor är det perfekta virkprojektet, det går ju så snabbt och blir jättefint! Man kan ha olika på varje hylla :) Min "skrythylla" i stan innehåller en kopp av varje. Det började så en gång när jag skulle köpa nya tekoppar och inte kunde bestämma mig för vilken sort. Då tog jag några olika, en av varje. Och så har det fortsatt :) Jag gillar skarpt udda porslin, plus att man kan få det så himla billigt!
Torparkärringen

2 Anna Sparr:

skriven

Hej! Jag har googlat på spetsmönster till hyllkanter och kom bla in på din blogg. Tycker dina spetsar var jättefina. Hur hittar jag mönstret till dom? Har du nåt tips var jag kan hitta fler mönster/diagram till liknande spetsar.
MVH Anna

Svar: Hej Anna och ursäkta för sent svar! Hyllremsorna virkade jag för flera år sedan, hittade mönstret på nätet då men lyckas inte hitta det igen. Det finns massor av mönster på nätet om du googlar på "virka hyllremsa" eller "virka spets". Hoppas du hittar nåt fint :) Gott nytt år!
Torparkärringen

Kommentera här: